• ΑΡΧΙΚΗ
  • OLYMPIAN BREAKFAST
    • Tι είναι
    • Πλεονεκτήματα συμμετοχής
  • ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ
    • Μεθοδολογία
    • Διαδικασία
    • Προϋποθέσεις
    • Σήμανση
    • Αίτηση συμμετοχής
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • Πιστοποιημένες
    • Ομάδες στόχοι
  • ΠΡΟΙΟΝΤΑ/ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • Προϊοντα
    • Συνταγές
  • ΝΕΑ
    • Infodays
    • Workshops
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • OLYMPIAN BREAKFAST
    • Tι είναι
    • Πλεονεκτήματα συμμετοχής
  • ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ
    • Μεθοδολογία
    • Διαδικασία
    • Προϋποθέσεις
    • Σήμανση
    • Αίτηση συμμετοχής
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • Πιστοποιημένες
    • Ομάδες στόχοι
  • ΠΡΟΙΟΝΤΑ/ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • Προϊοντα
    • Συνταγές
  • ΝΕΑ
    • Infodays
    • Workshops
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιμιγδαλόπιτα Αβόρανης

Menu Information
Για το φύλλο Α’  μείγμα Αλεύρι χωριάτικο                    550 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις       150 γρ. Αλάτι ψιλό                               10 γρ. Κανέλα τριμμένη                       5 γρ.   Β’  μείγμα Χυμό πορτοκάλι                     100 γρ. Ελαιόλαδο                              50 γρ. Νερό                                   220 γρ. Ξύσμα από πορτοκάλια              2 τεμ. Εκτέλεση Ανακατεύουμε το Β’ μείγμα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το Α’  μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί τη ζύμη μας και μετά Ανοίγουμε το φύλλο. Για την σιμιγδαλόκρεμα Α’ μείγμα Γάλα φρέσκο                    1600 γρ. Κρέμα γάλακτος                 400 γρ. Χυμός πορτοκαλιού            200 γρ.   Β’ μείγμα Φρέσκα ολόκληρα αυγά         8 τεμ. Ζάχαρη κρυσταλλική             400 γρ.   Γ’ μείγμα Σιμιγδάλι ψιλό                    250 γρ.   Δ’ μείγμα Βανίλιες                              2 τεμ. Ξύσμα από πορτοκάλια          2 τεμ. Κανέλα τριμμένη                  5 γρ.   Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το Α’ μείγμα σε μία κατσαρόλα , χτυπάμε το Β’ μείγμα μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το Δ’ μείγμα στο Γ’ κατόπιν ρίχνουμε το Δ’-Γ’  στο Β’ και ομογενοποιούμε τα μείγματα. Ρίχνουμε το μείγμα Α’ στο Β’-Γ’-Δ’ και  ανακατεύουμε, μετά το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα  το βράζουμε  μέχρι να πήξει η κρέμα και βγάζει φουσκάλες και αποσύρουμε από την φωτιά. Σύνθεση πίτας
  • Ανοίγουμε δύο χοντρά φύλλα
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί
  • Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και το αφήνουμε να προεξέχει από το ταψί
  • Ρίχνουμε την κρέμα
  • Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε ότι προεξέχει
  • Στρίβουμε τις άκρες καλά.
  • Βουτυρώνουμε το φύλλο
  • Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.

Σιμιγδαλόπιτα Αβόρανης

Crab / Veggie / Soup

Signature

Chef Recommended

Menu Information
  • Calories 480
  • Total Fat 20g
  • Cholesterol 60mg
  • Sodium 220 mg
  • Total Carbohydrates 71g
  • Protein 5g
* 2,000 calories a day is used for general nutrition advice, but calorie needs vary.

Salted Fried Chicken

$20.0
Chicken / Olive Oil / Salt
Menu Information
  • Calories 480
  • Total Fat 20g
  • Cholesterol 60mg
  • Sodium 220 mg
  • Total Carbohydrates 71g
  • Protein 5g
* 2,000 calories a day is used for general nutrition advice, but calorie needs vary.

Crab With Curry Sources

$24.5
Crab / Potatoes / Rice
Menu Information
  • Calories 480
  • Total Fat 20g
  • Cholesterol 60mg
  • Sodium 220 mg
  • Total Carbohydrates 71g
  • Protein 5g
* 2,000 calories a day is used for general nutrition advice, but calorie needs vary.

Imported Salmon Steak

$18.9
Salmon / Veggies / Oil
Menu Information
  • Calories 480
  • Total Fat 20g
  • Cholesterol 60mg
  • Sodium 220 mg
  • Total Carbohydrates 71g
  • Protein 5g
* 2,000 calories a day is used for general nutrition advice, but calorie needs vary.

New

Baked Potato Pizza

$12.0
Potato / Bread / Cheese

Main Courses

Menu Information
  • Calories 480
  • Total Fat 20g
  • Cholesterol 60mg
  • Sodium 220 mg
  • Total Carbohydrates 71g
  • Protein 5g
* 2,000 calories a day is used for general nutrition advice, but calorie needs vary.

Salted Fried Chicken

$20.0
Chicken / Olive Oil / Salt
Menu Information
  • Calories 480
  • Total Fat 20g
  • Cholesterol 60mg
  • Sodium 220 mg
  • Total Carbohydrates 71g
  • Protein 5g
* 2,000 calories a day is used for general nutrition advice, but calorie needs vary.

Crab With Curry Sources

$24.5
Crab / Potatoes / Rice
Menu Information
  • Calories 480
  • Total Fat 20g
  • Cholesterol 60mg
  • Sodium 220 mg
  • Total Carbohydrates 71g
  • Protein 5g
* 2,000 calories a day is used for general nutrition advice, but calorie needs vary.

Imported Salmon Steak

$18.9
Salmon / Veggies / Oil
Menu Information
  • Calories 480
  • Total Fat 20g
  • Cholesterol 60mg
  • Sodium 220 mg
  • Total Carbohydrates 71g
  • Protein 5g
* 2,000 calories a day is used for general nutrition advice, but calorie needs vary.

New

Baked Potato Pizza

$12.0
Potato / Bread / Cheese
Σιμιγδαλόπιτα Αβόρανης
Print

Σιμιγδαλόπιτα Αβόρανης

Κουζίνα Μεσογειακή
Χρόνος Ψησίματος

40

λεπτά
Θερμίδες

300

kcal

Συνταγές

  • Για το φύλλο

  • Για την σιμιγδαλόκρεμα

Τρόποι εκτέλεσης

  • Για το φύλλο

    Α’  μείγμα 

    Αλεύρι χωριάτικο                    550 γρ

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις       150 γρ.

    Αλάτι ψιλό                               10 γρ.

    Κανέλα τριμμένη                       5 γρ.

     

    Β’  μείγμα

    Χυμό πορτοκάλι                     100 γρ.

    Ελαιόλαδο                              50 γρ.

    Νερό                                   220 γρ.

    Ξύσμα από πορτοκάλια              2 τεμ.

    Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε το Β’ μείγμα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το Α’  μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί τη ζύμη μας και μετά Ανοίγουμε το φύλλο.

  • Για την σιμιγδαλόκρεμα

    Α’ μείγμα

    Γάλα φρέσκο                    1600 γρ.

    Κρέμα γάλακτος                 400 γρ.

    Χυμός πορτοκαλιού            200 γρ.

     

    Β’ μείγμα

    Φρέσκα ολόκληρα αυγά         8 τεμ.

    Ζάχαρη κρυσταλλική             400 γρ.

     

    Γ’ μείγμα

    Σιμιγδάλι ψιλό                    250 γρ. 

     

    Δ’ μείγμα    

    Βανίλιες                              2 τεμ.

    Ξύσμα από πορτοκάλια          2 τεμ.

    Κανέλα τριμμένη                  5 γρ.

     

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το Α’ μείγμα σε μία κατσαρόλα , χτυπάμε το Β’ μείγμα μέχρι να αφρατέψει.

    Ρίχνουμε το Δ’ μείγμα στο Γ’ κατόπιν ρίχνουμε το Δ’-Γ’  στο Β’ και ομογενοποιούμε τα μείγματα. Ρίχνουμε το μείγμα Α’ στο Β’-Γ’-Δ’ και  ανακατεύουμε, μετά το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα  το βράζουμε  μέχρι να πήξει η κρέμα και βγάζει φουσκάλες και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σύνθεση πίτας

  • • Ανοίγουμε δύο χοντρά φύλλα
    • Βουτυρώνουμε ένα ταψί
    • Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και το αφήνουμε να προεξέχει από το ταψί
    • Ρίχνουμε την κρέμα
    • Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε ότι προεξέχει
    • Στρίβουμε τις άκρες καλά.
    • Βουτυρώνουμε το φύλλο
    • Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • OLYMPIAN BREAKFAST
  • ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ/ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΡΧΙΚΗ

OLYMPIAN BREAKFAST

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ/ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΝΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© Copyright Grand Restaurant Theme Demo - Theme by ThemeGoods
  • About Us
  • Menus
  • Blog
  • Find Us