Καρυδόπιτα Κούτελης
35 - 40'
170°C-175°C
Υλικά
Α’ μείγμα
Αυγά 400 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 240 γρ.
Β’ μείγμα
Φρυγανιά τριμμένη 80 γρ.
Αλεύρι σκληρό 50 γρ.
Καρύδι ψιλοκομμένο 400 γρ.
Κανέλα τριμμένη 2 γρ.
Κάρδαμος σκόνη 2 γρ.
Μπέϊκιν πάουντερ 2 γρ.
Ξύσμα λεμονιού 1 τεμ.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.
Νερό 350 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 520 γρ.
Γλυκόζη 20 γρ. ή λίγο χυμό λεμονιού.
Λεμόνι φλούδα 1 τεμ.
Κανέλα ξύλο 1 τεμ.
Ροδόνερο 1 κουταλιά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το Α’ μείγμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά.
Αφαιρούμε το Α’ μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα Β’ ανακατεύοντας με μία ξύλινη σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί και ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα μας στο ταψί μέχρι τα 2/3 του ύψους του.
Ψήνουμε στους 170 -175 για 35 με 40 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε 4 λεπτά να ξεκουραστεί και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.