Πάστα φλώρα με κεράσια Καστριτσίου
25'
170°C
Υλικά για σιμιγδαλόκρεμα
Ζύμη για πάστα φλώρα
Α’ μείγμα
Βούτυρο αγελάδας 125 γρ.
Μαργαρίνη μαλακή 125 γρ.
Ζάχαρη άχνη 100 γρ.
Μέλι 25 γρ.
Αλάτι μία πρέζα
Β’ μείγμα
Αυγά 2 τεμ.
Γ’ μείγμα
Βανίλια 1 τεμ.
Πορτοκάλι ξύσμα 1 τεμ.
Γ’ μείγμα
Αλεύρι γ.ο.χ. 500 γρ.
Μπέϊκιν πάουντερ 6 γρ.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα υλικά του μείγματος Α´ μέσα στον κάδο του μίξερ και με την βοήθεια του φτερού χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει ικανοποιητικά το μείγμα, κατόπιν προσθέτουμε το μίγμα Β´ μέσα στο μίγμα Α´ μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση του. Μετά ρίχνουμε το μείγμα Γ´ μέσα στο Β´-Α´ και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε το μίγμα Δ´ μέσα στο μίγμα Α´-Β´-Γ´ και με τη βοήθεια του φτερού ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να αποκτήσει ένα ωραίο σώμα. Τοποθετούμε τη ζύμη σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά.
Για τη μαρμελάδα κεράσι
Δοσολογία
Κεράσια 600 γρ
Ζάχαρη κρυσταλλική 650 γρ
Γλυκόζη 150 γρ.
Νερό 100 γρ.
Χυμό λεμονιού 1 τεμ.
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί και στο τέλος μπλεντάρουμε την μαρμελάδα.
- Σύνθεση πάστα φλώρα
Ανοίγουμε την ζύμη με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας πάνω και κάτω.
Στρώνουμε τη ζύμη μας σε ένα ταψί και αφήνουμε να προεξέχει από το ταψί η ζύμη.
Ρίχνουμε μέσα τη μαρμελάδα από το κεράσι.
Φτιάχνουμε κορδόνια από τη ζύμη μας και βάζουμε σταυρωτά πάνω στη ζύμη ψήνουμε στους 170°C βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.