Χειροποίητη πορτοκαλάδα Αλισσού
Υλικά
Χυμός πορτοκαλιού 1000 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 900 γρ.
Νερό 200 γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού 4 τεμ.
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ,όταν βράσει και γίνει σιρόπι αποσύρουμε από τη φωτιά και μέσα εκεί ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκάλι. Αφήνουμε για 10 λεπτά και κατόπιν σουρώνουμε το μείγμα μας και το βάζουμε σε αεροστεγή μπουκάλια.
Σερβίρουμε σε αναλογία 1/5 με νερό ή ανθρακούχο νερό.