Αγρινιώτικη τυρόπιτα
40'
180°C
Υλικά
Για το φύλλο
Α’ μείγμα
Αλεύρι χωριάτικο 550 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.
Αλάτι ψιλό 10 γρ.
Β’ μείγμα
Ελαιόλαδο 50 γρ.
Νερό 340 γρ.
Λίγο ξύδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το Β’ μείγμα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το Α’ μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί τη ζύμη μας και μετά Ανοίγουμε το φύλλο.
Για την γέμιση
Φέτα βαρελίσια 550 γρ
Σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ.
Γάλα 950 γρ
Αυγά 6 τεμ.
Μέλι 50 γρ.
Πιπέρι, αλάτι και δυόσμος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Ομογενοποιούμε τα αυγά με το σιμιγδάλι, τα αυγά και το μέλι. Ρίχνουμε λίγο γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατόπιν ρίχνουμε την φέτα το αλάτι, πιπέρι και δυόσμο ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο την φωτιά.
- Σύνθεση πίτας
Ανοίγουμε δύο χοντρά φύλλα
Λαδώνουμε ένα ταψί
Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και το αφήνουμε να προεξέχει από το ταψί
Ρίχνουμε την γέμιση
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε ότι προεξέχει
Στρίβουμε τις άκρες καλά.
Λαδώνουμε το φύλλο
Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.