Αυγά φούρνου με σπανάκι, αγκινάρα και φορμαέλα
20 - 25'
180°C
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100γρμ. φύλλα φρέσκο σπανάκι
3 καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
5 μεγάλα αυγά
50 γρμ. τριμμένο τυρί φορμαέλα
50 γρμ. θρυμματισμένη φέτα
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι, τις αγκινάρες και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν τα φύλλα του σπανακιού, προσθέτουμε τον άνιθο και σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά. Ρίχνουμε την τριμμένη φορμαέλα, την φέτα, το μείγμα με το σπανάκι και την αγκινάρα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στου 180c