Γαλατόπιτα μοναστηριακή Ομπλού
40 - 45'
175°C-180°C
Υλικά
Α’ μείγμα
Γάλα 1800 γρ.
Κρέμα γάλακτος 300 γρ.
Χυμός πορτοκαλιού 100 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 180 γρ.
Β’ μείγμα
Αυγά ολόκληρα 7 τεμ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 200 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ.
Βανίλια 2 τεμ.
Ξύσμα από λεμόνια 2 τεμ.
Κανέλα τριμμένη 5 γρ.
Γ’ μείγμα
Βούτυρο αγελαδινό 200 γρ.
Αλάτι ψιλό 2 πρέζες
Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος 2 κουταλιές
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το Α’ μείγμα σε μία κατσαρόλα , ομογενοποιούμε το Β’ μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα Α’ στο Β’ και ανακατεύουμε, μετά το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και βγάζει φουσκάλες και αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το Γ’ μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί G/N 2/3 και σεμιζάρουμε με σιμιγδάλι,ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα στο ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα επάλειψης .
Ψήνουμε στους 175°C-180°C για 40 με 45 λεπτά.
Υλικά επάλειψης. Τα ομογενοποιούμε όλα μαζί.
Αυγό 1 τεμ.
Μέλι 2 κουταλάκια
Νερό 4 κουταλάκια