Καγιανάς με φέτα, τρούφα και παστό Πελοποννήσου
Υλικα
- 6 αυγά μεγάλα
- 4 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γραμ. φέτα
- 100 γραμ. παστό χοιρινό (προαιρετικά)
- 50 γραμ. πάστα τρούφα (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- 100 γραμ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το παστό. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει το λίπος του και προσθέτουμε τις ντομάτες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε τη σάλτσα περίπου για 6-8 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Σπάμε τα αβγά σε μπολ, τα χτυπάμε πολύ ελαφρά και προσθέτουμε το τυρί και την πάστα τρούφας , λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξουν τα αβγά. Σερβίρουμε με φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί