Λευκός τραχανάς με μαλακή φέτα Βαλματούρας
Χρόνος Ψησίματος
5 - 6 ώρες
Υλικά για σιμιγδαλόκρεμα
Υλικά
Τραχανάς γλυκός 200 γρ.
Γάλα 350 γρ.
Νερό 1000 γρ.
Φέτα σε κομματάκια 300 γρ.
Βούτυρο αγελάδας 60-80 γρ.
Αλάτι,πιπέρι
- Εκτέλεση
Βάζουμε την φέτα στο γάλα και την αφήνουμε για 5 με 6 ώρες.
Σουρώνουμε την φέτα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τον τραχανά και όταν χοχλάσει ρίχνουμε το νερό,αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τον τραχανά 10 με 15 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την φέτα ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.
Αν το σερβίρουμε χλιαρό μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό.