Λουκουμαδόπιτα με σιρόπι τεντούρας
30'
180°C
Υλικά Συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 200 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 350 γραμ. λουκούμια τριαντάφυλλο
- 150 γραμ. λουκούμια μαστίχα
- 250 γραμ. ψίχα απο καρύδι
- 80 γραμ. Σταφίδα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για το σιρόπι τεντούρα
Υλικα
- 300ml τεντουρα
- 300γραμ ζαχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε πρώτα τα λουκούμια, προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρυδιά.
Απλώνουμε 1 φύλλο κρούστας στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση. Γεμίζουμε κατά μήκος με ψιλοκομμένο λουκούμι και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό. Το βάζουμε κατά μήκος σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολητικό χαρτί.
Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα ρολά. Αλείφουμε τα ρολά με βούτυρο.
Ψήνουμε για περίπου 30′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς C.
Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την τεντούρα με την ζάχαρη για σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σιροπιάζουμε ελαφρώς με την τεντούρα.