Παστέλι με σύκα και σταφίδες Χαβαρίου
Υλικά
Α’ μείγμα
Μέλι 300 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 220 γρ.
Γλυκόζη 30 γρ. ή λίγο χυμό λεμονιού.
Β’ μείγμα
Σουσάμι καβουρδισμένο 200 γρ.
Γ’ μείγμα
Σύκα ψιλοκομμένα 40 γρ.
Σταφίδα μάυρη 50 γρ.
Εκτέλεση
Βράζουμε το Α’ μείγμα.
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το Α’ μείγμα ανακατεύουμε αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το Γ’ μείγμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί του δίνουμε σχήμα και το αφήνουμε να παγώσει.