Πατρινό γαλακτομπούρεκο
Υλικά για σιμιγδαλόκρεμα
Α’ μείγμα
Γάλα φρέσκο 1400 γρ.
Κρέμα γάλακτος 250 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 80 γρ.
Β’ μείγμα
Αυγά ολόκληρα 6 τεμ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 220 γρ.
Γ’ μείγμα
Σιμιγδάλι ψιλό 180 γρ.
Α’ μείγμα
Ξύσμα λεμονιού 2 τεμ.
Βανίλια 1 τεμ.
Υλικά για το σιρόπι τα βράζουμε όλα μαζί
Νερό 300 γρ.
Ζάχαρη 700 γρ.
Γλυκόζη 100 γρ.
Λίγο ροδόνερο
Εκτέλεση σιμιγδαλόκρεμας
Ζεσταίνουμε το Α’ μείγμα σε μία κατσαρόλα , χτυπάμε το Β’ μείγμα μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το Δ’ μείγμα στο Γ’ κατόπιν ρίχνουμε το Δ’-Γ’ στο Β’ και ομογενοποιούμε τα μείγματα. Ρίχνουμε το μείγμα Α’ στο Β’-Γ’-Δ’ και ανακατεύουμε, μετά το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και βγάζει φουσκάλες και αποσύρουμε από την φωτιά.