Πλατό από τοπικά τυριά με ζυμωτό ψωμί Σταροχωρίου
Χρόνος Ψησίματος
15'
Θερμοκρασία
200°C
Φέτα,Γραβιέρα ,κεφαλογραβιέρα και μυζήθρα νωπή.
Ζύμη ψωμιού
Αλεύρι χωριάτικο 800 γρ.
Αλεύρι γ.ο.χ. 200 γρ.
Νερό χλιαρό 35 °C 500 γρ.
Ελαιόλαδο 80 γρ.
Αλάτι 2 κ.γ.
Ζάχαρη 2 κ.γ.
Θυμάρι τριμμένο 2 κ.γ.
Μαγιά ξηρή 12 γρ.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μάγια με λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά στοιχεία μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη, κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και στο τέλος το μείγμα με τη μάγια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ωραία και απαλή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει, κόβουμε σε μικρά κομμάτια 50 γραμμαρίων και ψήνουμε στο φούρνο για 200 °C για 15 λεπτά περίπου.