Σιμιγδαλόπιτα Αβόρανης
Μεσογειακή
40
λεπτάΤρόποι εκτέλεσης
Για το φύλλο
Α’ μείγμα
Αλεύρι χωριάτικο 550 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.
Αλάτι ψιλό 10 γρ.
Κανέλα τριμμένη 5 γρ.
Β’ μείγμα
Χυμό πορτοκάλι 100 γρ.
Ελαιόλαδο 50 γρ.
Νερό 220 γρ.
Ξύσμα από πορτοκάλια 2 τεμ.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το Β’ μείγμα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το Α’ μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί τη ζύμη μας και μετά Ανοίγουμε το φύλλο.
Για την σιμιγδαλόκρεμα
Α’ μείγμα
Γάλα φρέσκο 1600 γρ.
Κρέμα γάλακτος 400 γρ.
Χυμός πορτοκαλιού 200 γρ.
Β’ μείγμα
Φρέσκα ολόκληρα αυγά 8 τεμ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 400 γρ.
Γ’ μείγμα
Σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ.
Δ’ μείγμα
Βανίλιες 2 τεμ.
Ξύσμα από πορτοκάλια 2 τεμ.
Κανέλα τριμμένη 5 γρ.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το Α’ μείγμα σε μία κατσαρόλα , χτυπάμε το Β’ μείγμα μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το Δ’ μείγμα στο Γ’ κατόπιν ρίχνουμε το Δ’-Γ’ στο Β’ και ομογενοποιούμε τα μείγματα. Ρίχνουμε το μείγμα Α’ στο Β’-Γ’-Δ’ και ανακατεύουμε, μετά το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και βγάζει φουσκάλες και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σύνθεση πίτας
- • Ανοίγουμε δύο χοντρά φύλλα
• Βουτυρώνουμε ένα ταψί
• Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και το αφήνουμε να προεξέχει από το ταψί
• Ρίχνουμε την κρέμα
• Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε ότι προεξέχει
• Στρίβουμε τις άκρες καλά.
• Βουτυρώνουμε το φύλλο
• Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.