Τηγανίτες Σκαφιδιάς
Υλικά
Α’ μείγμα
Γάλα 400 γρ.
Αυγά 2 τεμ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 30 γρ.
Λίγο αλάτι
Β’ μείγμα
Αλεύρι σκληρό 270 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος τα υλικά του μείγματος Α´ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το Μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο το μείγμα μας, σουρώνουμε και είναι έτοιμο.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε με μία μικρή κουτάλα το μείγμα μέσα στο τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει ένα κουπάτ για να δώσουμε σχήμα στην τηγανητά μας, αφαιρούμε το κουπάτ ψήνουμε και από τις δύο μεριές. Βγάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε με μέλι ή πετιμέζι καρύδι και τριμμένη κανέλα.