Χειροποίητη λεμονάδα Αιγίου με χαμομήλι και πιπερόριζα
Υλικά
Χυμός λεμονιού 1000 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 1000 γρ.
Νερό 200 γρ.
Φλούδες λεμονιού 4 τεμ.
Φρέσκια πιπερόριζα 40 γρ.
Χαμομήλι 5 γρ.
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με το χαμομήλι, τις φλούδες λεμονιού την πιπερόριζα και τη ζάχαρη, όταν έρθει σε σημείο βρασμού και γίνει ένα σιρόπι αποσύρουμε από τη φωτιά. Μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και φύλλα δυόσμου. Αφήνουμε για 10 λεπτά και κατόπιν σουρώνουμε το μείγμα μας και το βάζουμε σε αεροστεγή μπουκάλια.