Χορτόπιτα με άγρια χόρτα Πιτίτσας
40'
180°C
Υλικά
Για το φύλλο
Α’ μείγμα
Αλεύρι χωριάτικο 550 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.
Αλάτι ψιλό 10 γρ.
Β’ μείγμα
Ελαιόλαδο 50 γρ.
Νερό 340 γρ.
Κουρκουμάς 1 κουταλάκι
Λίγο ξύδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το Β’ μείγμα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το Α’ μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί τη ζύμη μας και μετά Ανοίγουμε το φύλλο.
Για την γέμιση
Φέτα βαρελίσια 350 γρ.
Αλεύρι γ.ο.χ. 140 γρ.
Αυγά 2 τεμ.
Σέσκλα 400 γρ
Αντίδια 150 γρ.
Λάπατα 150 γρ.
Σπανάκι 300 γρ.
Καυκαλήθρες 180 γρ
Μυρώνια 40 γρ.
Πράσα 200 γρ.
Φρέσκο κρεμμύδι 200 γρ.
Άνηθος 50 γρ.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και μετά ρίχνουμε όλα τα χορταρικά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Κατόπιν πασπαλίζουμε το μείγμα με αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στην φωτιά. Ρίχνουμε την φέτα ανακατεύοντας και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τα αυγά αλάτι και πιπέρι.
- Σύνθεση πίτας
Ανοίγουμε δύο χοντρά φύλλα
Λαδώνουμε ένα ταψί
Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και το αφήνουμε να προεξέχει από το ταψί
Ρίχνουμε την γέμιση
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε ότι προεξέχει
Στρίβουμε τις άκρες καλά.
Λαδώνουμε το φύλλο
Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.